Kategórie
 
 
 
 
 

Kedy a ako nakupovať topánky?

Nakupovať topánky je pre nás, minimálne ženy, slasť. Nájsť vhodný model, ktorý Vám sadne, ale nemusí byť vždy jednoduché. Vyberať treba na správnych miestach a v správny čas.

Ako deti sme to mali jednoduché – po škole nás rodičia zobrali do OBUVi, aby sme si vyskúšali z kusov dostupných v regáloch. Pani predavačka viac či menej ochotne dodala krabicu s veľkosťou, ktorá musela byť aspoň o kúsok väčšia, lebo nech topánky dobre vynosíme a po krátkom zhodnotení a vyskúšaní oboch topánok sme sa mohli rýchlo vytratiť. Neriešili sme značky, štýly, riešili sme veľkosť a cenu. A to že sa môžeme do nových čižiem či poltopánok okamžite obuť....

Ako nakupujeme topánky dnes? Sofistikovane, rýchlo, jednoducho, ale niekedy aj zdĺhavo a neefektívne. Okrem kamenných predajní je dnes samozrejmosťou aj predaj online. V tomto prípade pri skúšaní obuvi platia rovnaké kritéria ako v obchode, len s rizikom, že nevhodný pár bude treba možno obchodu zaslať poštou späť. Ideálnejšie je (platí aj v prípade siete obchodov Robel), ak je možné obuv z online predaja vyskúšať, vymeniť či vrátiť na ktorejkoľvek značkovej predajni.  

Vráťme sa ale k samotnému výberu topánok. V prvom rade musíte mať presne zmerané chodidlo od špičky palca po koniec päty. Podľa dĺžky v centimetroch potom ľahšie určíte svoju veľkosť. Najjednoduchšie sa zorientujete v EU číslovaní, pozor však na to, že veľkosti niektorých značiek v rovnakom čísle sa líšia. Značky používajú výrobné kopytá, ktoré si vedia prispôsobiť najmä na šírku a nájdete aj polčíslové značenie (37,5 – 38,5). Preto sa pokojne môže stať, že hoci nosíte obuv veľkosti 38, v niektorých značkách Vám lepšie sadne 37 a niekde pre malé kopytá siahnete skôr po  39.

Najlepší nákup je popoludní

Aby ste dosiahli najlepší efekt skúšania, odborníci- podiatri – radia, aby ste sa na nákupy vybrali v popoludňajších hodinách, ideálne okolo 16.00. Nohy ako také zažívajú, samozrejme, počas dňa premeny vplyvom pohybových aktivít či počasia (teplo, chlad). Práve popoludní sa dostávajú do najväčšej šírky (nechceme hneď použiť slovo opuch, pretože ide o prirodzený vývoj) a podľa nej by sme mali novú obuv vyberať. Ak si totiž skúšate topánky skoro ráno bez toho, že by ste absolvovali nejaké fyzické aktivity, nohy sú v najväčšom pokoji a cítite sa pohodlne aj v menšom čísle. V priebehu dňa však noha naberie na objeme, čo môže spôsobiť, že Vás topánky popoludní začnú tlačiť a „omíňať“. Pri skúšaní majte na pamäti aj fakt, že tú ktorú topánku budete nosiť s ponožkami, pančuškami, preto si treba predstaviť, aký bude výsledný efekt.

Asi netreba pripomínať, že pri skúšaní si treba obuť obe topánky, postaviť sa v nich a prejsť pár krokov – ideálne pred zrkadlom, aby ste reálne zistili, ako sa noha v novej obuvi cíti. Hovorí sa, že nikto z nás nemá obe nohy úplne rovnaké a niekedy sa odchýlka môže prejaviť tým, že Vás jedna noha bude viac tlačiť alebo naopak bude topánka voľnejšia. Ak cítite, že to nie je celkom ono, nebojte sa siahnuť po inom modeli, možno v ňom nájdete viac, ako čakáte v porovnaní so svojím favoritom. Nechajte si poradiť prípadne aj zo sortimentu iných značiek. Od obuvi chceme, aby nám dobre slúžila, aby nám nohy skrášlila a aby bola pohodlná.

Krásu, zdravie a štýl hľadáme my na Robel.sk vždy. Vyberáme pre Vás obuv, za ktorú sa Vám Vaše nohy poďakujú. Nezabudnite, že to, čo ste si našli online, si môžete nechať poslať na najbližšiu predajňu Robel shoes & accessories a vybrať si správne za asistencie nášho vyškoleného personálu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia