Kategórie
 
 
 
 
 

Nechajte zažiariť členkovú obuv

Páčia sa Vám prechodné ročné obdobia jar a jeseň? Páčia sa Vám premeny, ktorými hýri príroda? Nám sa zase pozdávajú premeny, ktoré sa dejú v našich šatníkoch a v tom, ako sa prezúvame do jarných a jesenných topánok! Okrem klasiky v podobe tenisiek či poltopánok totiž tieto sezóny prajú najmä členkovej obuvi.

Členkové topánky (z angl. ankle boots - Ankle = členok, Boots = topánky, čižmy) kombinujú vlastnosti dvoch druhov topánok – lodička + čižma prípadne poltopánka + čižma. Členkové topánky, nazývané u nás stále aj kotníky, majú takmer vždy podpätok, ktorým môže byť ihličkový podpätokklinový podpätok alebo podpätok na platforme. Samozrejme, niektoré nositeľky preferujú modely na nízkej podrážke.

Pojmy členkové topánky a nízke čižmy sa zvyčajne používajú ako synonymá pre členkovú obuv. Z tohto dôvodu sa v lexikóne dámskych topánok nerozlišuje medzi týmito tromi pojmami, pričom všetky sa používajú na označenie jedného z najbežnejších typov topánok, ktorý sa vo veľkom vyrába od roku 1939.

S čím sa dajú členkové topánky kombinovať?

Tento typ topánok sa dá nosiť takmer na každú príležitosť. „Kotníky“ sa nosia do spoločnosti, na vychádzky do mesta, jednoduchšie modely so stredne vysokými podpätkami sa hodia aj do kancelárie. 

Členkové topánky sa výborne predávajú, pretože sú výborne kombinovateľné – s úzkymi džínsami, tzv. boyfriend džínsami (mierne rozšírené po celej dĺžke od stehien až po členky), jodhpur nohavicami (na stehnách mierne rozšírené) ako aj legínami. Aby členková obuv ukázala, ideálna dĺžka je 3/4 alebo 7/8. Pokiaľ sú členkové topánky používané so sukňou, tá by nemala byť príliš dlhá, ideálna je mini alebo midi. Členkové topánky na platforme vytvoria nezameniteľný, trochu provokatívny, vzhľad s rozšírenými nohavicami.

Jeseň v znamení béžovej na hrubej podrážke

Túto jesennú sezónu sme zahájili v predajniach Robel a online na Robel.sk stovkami nových modelov členkovej obuvi. Farebná škála je pestrá, dizajny modelov ešte pestrejšie. O čom ste nás ale presvedčili je fakt, že béžová farba je Vaša top a hrubé podrážky sú medzi našimi zákazníčkami IN. Najžiadanejšími modelmi v týchto atribútoch sú značky TamarisRiekerBugatti a Tommy Hilfiger.

Prečo práve béžová? Pre niekoho tak obyčajná a nezáživná? Pretože sa v nej napokon skrýva viac!

Béžová farba stelesňuje individualitu

- béžová čiastočne využíva teplo z hnedej a sviežosť a chlad bielej

-  béžová je pokoj, elegancia, jednoduchosť, teplo a jemnosť

-  monotónnosť béžovej vyváži spoľahlivosť a prispôsobivosť

- ak sa pravidelne obúvate do béžovej, vyjadrujete rozumne smerovanú energiu a silu

béžová farba je neutrálna, pokojná a relaxačná. Jej kombinovanie v odevoch a v obuvi dodáva outfitu prehľadnosť a usporiadanosť. 

Nech ste romantická a drsná zároveň

Ak hľadáte topánky, v ktorých budú vyzerať Vaše nohy fantasticky dlhé a napriek tomu budú stále pohodlné, máme nápad! Skúste členkové čižmy s hrubou podrážkou alebo na platforme! Sú totiž výnimočné:

- majú rockerský punc a sú robustné. Nie však natoľko, aby nohy v nich nevyzerali skvele

- s vyšším opätkom alebo bez neho – s hrubou podrážkou vykročíte sebaisto

- podrážka typu dr martens dovolí chodidlu „usadiť sa“ v topánke prirodzenejšie ako v klasických opätkových čižmách

- s hrubou podrážkou rastiete do krásy bez toho, že by ste obetovali pohodlie nôh

- podrážky s profilom skombinujete s džínsami aj so šatami. Veď protiklady sa priťahujú, takže môžete byť romantická aj drsná zároveň! 

Členkové topánky, členkové tenisky, členkové čižmy – na šnurovanie, na zips, kožené či z kvalitnej syntetiky. Členková obuv je hit, ktorý si nechcete nechať ujsť!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia