Kategórie
 
 
 
 
 

Ako si správne vybrať topánky na svadbu ako hosť

Družišky v marhuľových šatách a nevesta ukazujú svoje topánky

Topánky na svadbu: Tipy pre hostí

Zvážte dress code a štýl svadby

Ak je svadba formálnejšia a očakáva sa elegantný dress code, mali by ste zvážiť topánky s nižšími podpätkami. Tento štýl topánok prinesie do vášho outfitu eleganciu. Môžete si vybrať topánky aj na stredne vysokom podpätku, ktoré vás opticky zoštíhlia. Klasické lodičky s decentným zdobením sú tiež výbornou voľbou.

Pre neformálnejšiu svadbu, napríklad v prírode, môžete zvoliť pohodlné topánky na platforme alebo aj kvalitné sandále. Máte viac možností pri výbere. Smelo si zvoľte aj topánky výrazných farieb, v ktorých vyniknete alebo pohodlné topánky, ktoré vám umožnia voľnejšie sa pohybovať a tancovať bez obmedzení. Pokojne skúste balerínky alebo sandále.

Venujte pozornosť pohodliu

Keďže svadba trvá až do večerných hodín, je nevyhnutné, aby ste si vybrali topánky, v ktorých sa budete cítiť pohodlne. V prvom rade zvážte výšku podpätkov. Vysoké podpätky môžu byť elegantné, ale ak v nich nie ste zvyknuté chodiť, koledujete si o problém. Nižšie podpätky, alebo dokonca aj elegantné balerínky, vám skôr zabezpečia pohodlie. Okrem výšky podpätkov si dávajte pozor aj na materiál. Mal by byť dostatočne mäkký, aby sa prispôsobil tvaru vášho chodidla a nevytváral nepríjemné otlaky. Zároveň je dôležité, aby topánky boli dostatočne priedušné.

Pamätajte si, že pohodlie je kľúčové, pretože ak sa budete cítiť nepohodlne, môže to negatívne ovplyvniť celkový zážitok zo svadby.

lodičky na nízkom podpatku

Zohľadnite počasie a miesto konania svadby

Ak je svadba plánovaná na letné obdobie, alebo sa koná vonku, je dôležité vybrať si topánky, ktoré sú pohodlné a vzdušné. Vyberte si tie z ľahkých materiálov, napríklad sandále, ,,peep toe pumps" alebo ,,oxfords" s perforovaným dizajnom či topánky s otvorenou špičkou.

Naopak, ak je svadba v zimnom období, je dôležité zvoliť topánky, ktoré vám udržia nohy v teple. Siahnite po materiáloch, ako je koža alebo semiš.

Ak sa svadba koná na tráve alebo na nespevnenej pôde, je vhodné zvoliť topánky, ktoré vám poskytnú stabilitu a minimalizujú riziko zapadania do zeme. V takýchto prípadoch je lepšie zvoliť topánky s nižším podpätkom alebo úplne bez podpätku, napríklad balerínky, sandále na platforme alebo topánky s robustnou podrážkou.

sandále s otvorenou špičkou

Dolaďte farbu a štýl topánok k vášmu outfitu

Ak máte farebné  šaty s výrazným vzorom, je dôležité zvoliť topánky, ktoré nebudú s nimi súperiť. V takom prípade sú lepšie neutrálne farby, ako je čierna, biela, béžová alebo šedá. Tieto sú vždy bezpečnou a elegantnou voľbou.

Ak však preferujete výraznejšie topánky, môžete si ich vybrať v rovnakej farbe ako šaty. Ak máte napríklad na sebe červené, môžete zvoliť aj topánky v červenom odtieni. Vytvoríte tak krásnu farebnú súhru.

Okrem farby je tiež dôležité zvážiť štýl topánok. Ak máte na sebe elegantné a formálne šaty, je vhodné zvoliť topánky, ktoré budú tiež elegantné a formálne. To v tejto kategórií spĺňa naša značka ETIMEĒ. Lodičky s jemným podpätkom alebo sandále s decentnými prvkami budú skvelým elegantným doplnkom. Naopak, ak máte na sebe neformálne šaty alebo sukňu a blúzku, môžete si dovoliť o niečo uvoľnenejší štýl topánok.

Pár tipov na záver

Pri výbere topánok na svadbu ako hosť skúšajte topánky vopred. Prechádzajte sa v nich doma, aby ste sa uistili, že sú naozaj pohodlné. Snažte sa nájsť rovnováhu medzi pohodlím a štýlom.  Ak sa rozhodnete nosiť topánky s výraznými detailmi, ako sú remienky, mašle alebo kamienky, zvážte výber doplnkov. Nezabudnite zohľadniť svoj osobný štýl. Vyberte si také topánky, v ktorých sa cítite sebavedomo a pohodlne.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia