Kategórie
 
 
 
 
 

Dámske snehule: Už Vám zima nebude!

Pamätáte sa na svoje detstvo, na zasnežené lúky, kopce, sánky, šantenie v zime a v snehu? V otepľovačkách, kamašoch a snehuliach? Áno, zima bola síce dlhá, silná, ale zábavná a znesiteľná. Až dnes si poriadne uvedomujeme, koľko musela vydržať naša zimná obuv. Koľkokrát boli našou oporou síce nie veľmi moderné ale zato praktické snehule.

Hoci dnes sa so snehom v meste často pasovať nemusíme, k zimným radovánkam stále radi prizveme pohodlnú zateplenú obuv, ktorá už – na rozdiel od čias nášho detstva – môže byť veľmi „IN“.

Dámske snehule prichádzajú na scénu opäť, nechajte sa pozvať do sveta Vašich obľúbených značiek, ktoré sa o Vaše nohy postarajú aj v treskúcej zime. Snehule ako také prešli od svojich začiatkov niekoľkými razantnými zmenami, vďaka ktorým sa radi necháte zviesť.

Do koča, do voza, nech je obuv komfortná!

„Topánky do snehu“, snehové čižmy, snehule, akokoľvek ich vtedy nazývali, sa vo svojej textilnej podobe (dovtedy sa v snehu používali drevené taniere, pripevnené na podrážky mokasín) objavili v 60-tych rokoch 19. storočia. Boli vyrobené zo zamatu, podšité flisom alebo králičou kožušinou. Uzavreté boli len jednou šnúrkou a hoci boli zateplené, boli nepraktické pre ženy, ktoré chceli mať v zime nohy v suchu.

Okolo roku 1940 sa začala na roztápanie ciest a chodníkov používať soľ. V tomto čase dostali snehule namiesto látkovej podrážky gumovú. Či už išlo o podošvu vysokú alebo nízku, predstavovala vo vývoji tohto druhu topánok pokrok, nakoľko sa chodidlám zrazu dostalo viac komfortu a ochrany. Vynaliezavé paničky si pred obutím topánok navyše navliekli nohy do plastových vrecúšok od chleba, čím chceli získať dodatočnú ochrannú vrstvu proti snehu.

Už vo Viktoriánskom období sa do koča nosili šnurovacie čižmy, dámy 20. storočia rozhodne túžili po štýlovej zime. V Amerike aj v celej Európe boli obľúbené kožené čižmy, často lemované kožušinou, ľahko sa obúvali a vyzúvali, ženy ich mohli nosiť tak do spoločnosti ako aj na voľnočasové športové aktivity. A tu to v podstate začalo, funkčnosť našla štýl a svoju životnú dráhu začínajú dámske snehule.

Aj v značkách aj na móle – nehanebne moderné dámske snehule

Z kedysi nefunkčných a jednoduchých topánok sa vyvinul zimný trend a ruku k dielu priložili aj známi návrhári, ktorí ich povýšili na módny kúsok. Dámske snehule dostali vodeodolné materiály, dostatočné zateplenie, nový účelný dizajn. Dobyli aj predvádzacie móla, preto sa im dnes nebránia ani fashionisti, milovníci značiek ako Miu Miu, Chanel, Calvin Klein.  Ak chcete moderný a kultivovaný zimný look nájsť aj Vy, je najvyšší čas vyberať! Napríklad aj u nás v e-shope Robel.sk.

Ako spoznať skutočné snehule a aký je rozdiel medzi snehulami a čižmami? Snehule sú v prvom rade vodeodolné. Vo väčšine majú vysokú sáru (aj keď výnimočne ich kúpite aj v nadčlenkovej verzii) – aby účinne bojovali so snehom a gumenú podrážku. Tá je užitočná v mokrých, kašovitých a zasnežených terénoch. Obuv odolnú snehu a mlákam radi nosia tak dospelí ako aj deti. Veď vieme, že tie ani v zime v objavovaní rôznych zákutí krajiny nič nezastaví.

To je jeden z rozdielov medzi čižmami a snehulami – zatiaľ čo čižmy sú stavané hlavne do metského prostredia, na udržiavané cesty a chodníky, snehule znesú aj vlhkosť.

Rozdiel nájdete aj pri údržbe snehúľ a čižiem. Tie prvé sú vyrobené z ľahko čistiteľných materiálov, čižmy Vás naopak potrápia. Toto sa ale odráža ne cene obuvi, snehule sú mohutnejšie, menej priedušné a drahšie.

Zateplenie ako ďalší faktor zimnej obuvi – snehule majú stredné alebo plné zateplenie, s izoláčnou vrstvou, čižmy sa dajú vybrať v akejkoľvek verzii.

Tiež ste po tomto všetkom dostali „chuť“ na kvalitné, moderné a hrejivé snehule? Vyberte si tie dokonalé u nás! V našej zimnej kolekcii nájdete snehule Tamaris, Ara, Calvin Klein, Gant, M&G, Rieker, Robel, Skechers – topánkových nápadov, ako zdolať usmoklenú zimu, máme neúrekom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia