Kategórie
 
 
 
 
 

LODIČKY = APRÍLOVÉ #MUSTHAVE

Každá z nás má doma minimálne jeden (no dobre, možno dva) páry. Veď uznajte samé, čo je viac ženské ako lodičky? Nie len že na nohe vyzerajú skvelo, dodajú Vám aj pocit sebavedomia a po ich obutí sa každá z nás cíti akoby dokázala dobiť celý svet.

Inak; vedeli ste, že prvé topánky pochádzajú zo stredoveku? Topánky na vysokom opätku – ako sa im vtedy hovorilo – sa stali rýchlo módnym kúskom s vlastnou charizmou. Obľubovali ich králi a často siahali aj po 30 cm opätku. Jedným z nich bol aj kráľ Slnko, ktorý z veľkej miery prispel k ich popularite. Dokonca ich kedysi považovali za obuv, ktorá sa nosila len na špeciálne príležitosti. V týchto rokoch boli lodičky obuv, ktorú nosili muži, čo bolo znakom istého spoločenského postavenia a zároveň luxusu. V Anglicku obľubovali lesklé prevedenia z lakovanej usne. Na začiatku 60.tych rokov 19.storočia, kedy sa stali viac obľúbenou formou topánky sa stal módnym hitom nižší opätok a veľmi pestré až divoké farebné kombinácie.

Dnes si už každá z nás môže splniť asi aj ten najtajnejší lodičkový sen. Modelov na trhu nájdete nespočetné množstvo, no nezabúdajte na všetky aspekty, ktoré by ste pri kúpe mali zvážiť. Kvalitné lodičky by mali byť zaručene pohodlné a po ich obutí by ste ani nemala mať pocit, že máte niečo na nohe. Ak zvolíte prírodnú lícovú alebo velúrovú kožu, vyhnete sa nepríjemným otlakom, ktoré by Vám spôsobil napríklad elastický, či textilný materiál.  Oblá, ale mandľová špička Vám zaručí dokonalé pohodlie aj počas celodenného nosenia a dokonale sa hodí či už k sukni, alebo nohaviciam. Ak ste naopak začiatočníčka vo svete lodičiek, bude pre Vás príjemnejšia verzia s remienkom na vrchnej časti.

Lodičky

Určite sa zhodneme na tom, že sa každá z nás cíti po obutí lodičiek viac sexi, viac ženská a viac ako dáma. Aby bol Váš look dokonalý, máme pár rád ako si vybrať tie správne.

  • Pokiaľ nie ste príliš vysoká zaručene nešetrite vysokým opätkom.
  • Naopak ak je výška Vašou dominantou, nízky opätok bude pre Váš look prirodzenejší.
  • Máte širšie lýtka? Zabudnite na ihličky ! Tie priam upriamia pozornosť na ne.  
  • Veľkosť chodidla šikovne schováte a vizuálne zredukujete lodičkami s oblou špičkou.

Lodičky = ženský sexepíl. Nebojte sa experimentovať s farbami, ktoré počas leta dokážu Váš outfit doslova rozžiariť a dodať mu tú poslednú bodku k dokonalosti. Na jar sú zasa veľmi obľúbené jemné pastelové farby, či kvetinové vzory. Rovnako tiež zabudnite na verziu, že farba lodičiek Vám nutne musí ladiť s farbou kabelky. Dnes už je móda posunutá na iný level. Kreativite sa medze nekladú a mnoho celebrít siaha po extrémne výrazných, ,,dizajnovo kričiacich“, alebo dokonca lodičkách z kožušiny. Tento model s netradične prepojením materiálu si obľúbila napríklad aj Kim Kardashian, či Riahanna, ktorá za svoj kúsok vyhodila približne 560 dolárov.

Tento rok nás v určovaní toho, čo je pri lodičkách moderné a trendy nečaká príliš extrémny skok. Bude sa niesť v duchu elegancie a pohodlia. Jednou z trendy noviniek je to, že módne móla ohlasujú návrat lodičiek s hranatou špičkou, čo je bezpochyby opakujúci sa módny trend 80.tych rokov. Ďalšou vecou je fakt, že už minuloročný trend „dad shoes“ si tak potvrdil pozíciu na trhu aj tento rok.

 A aby ste sa cítila ako diva, stačí si už len vybrať z ponuky v našom internetovom obchode www.robel.sk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia