Kategórie
 
 
 
 
 

Staňte sa kráľovnou bielych tenisiek

biele tenisky tamaris

Za biele tenisky vďačíme tenisu

História bielych tenisiek siaha až do konca 19. storočia. Boli navrhnuté ako obuv pre hráčov tenisu. Postupne si však získali popularitu nielen medzi tenistami, ale aj medzi verejnosťou.  Na prelome 50. a 60. rokov už boli symbolom kultúry mládeže a rebelantského hnutia. V 80 a 90. rokoch sa stali neodmysliteľnou súčasťou hip-hopovej kultúry.

Dnes sú biele tenisky viac ako len športovou obuvou. Stali sa módnym fenoménom. Nosia ich milióny ľudí po celom svete pri rôznych príležitostiach a v rôznych kombináciách.

Ako si vybrať biely ikonický kúsok

Ak ste práve dostali chuť doplniť váš šatník o ikonické biele tenisky, tak máme pre vás niekoľko tipov. Po klasických s jednoduchým dizajnom a bez zbytočných detailov siahnite, ak sa obliekate minimalisticky. Zaujať vás však môžu aj tenisky s platformovou podrážkou, z rôzne kombinovaných materiálov alebo s netradičným strihom. Na výber je ich mnoho od retro dizajnov až po moderné varianty.

Investujte do kvalitných párov tenisiek a spoľahnite sa na renomované značky. Uprednostnite kvalitné materiály, ako je prírodná koža alebo kvalitný textil. Sú odolnejšie proti opotrebeniu a ľahšie sa udržiavajú v čistote. Dizajn teda nie je to jediné, na čo pri výbere bielych tenisiek dávať pozor.

Vytvorte si dokonalý outfit

Biele tenisky skombinujte s tmavšími džínsami a jednoduchým tričkom. Pridajte koženú bundu alebo denimovú košeľu. V lete si môžete k teniskám obliecť krátke šaty, slamený klobúk a veľké slnečné okuliare. Dokonalý letný outfit je na svete. Hodia sa však aj k midi sukni alebo k sukni do polovice lýtok, ktorú doplníte jednoduchým tričkom alebo svetlým topom. Pokojne ich však kombinujte aj so šortkami. Budete vyzerať neformálne, ale štýlovo. Šortky môžu byť denimové alebo športovejšie. Doplňte ich jednoduchým topom či tielkom.

Aby biele tenisky ostali biele

Jedným z dôvodov, prečo sa bránime kúpe bielych tenisiek je starosť o to, ako bielu farbu udržať čo najdlhšie bielu a pritom je to také jednoduché. Biele topánky určite nepatria do daždivého počasia, ale do mesta počas krásnych slnečných dní sú ako stvorené. A keď ich budete pravidelne čistiť, ideálne po každom nosení, aby sa škvrny do materiálov nestihli vpiť, môžete sa z krásnej bielej farby vašich topánok tešiť ešte veľmi dlho. Ak sa rozhodnete tenisky oprať, odporúčame ručné pranie alebo šetrný prací program. Vždy si prečítajte štítok s inštrukciami od výrobcu..

Veríme, že sme vás práve presvedčili o tom, že tento rok musia do vášho šatníka pribudnúť štýlové biele tenisky.

Vyberte si z našej kompletnej ponuky, v ktorej nájdete kožené tenisky Tommy Hilfiger alebo elegantnejšie kúsky z dielne Etimeé, či tenisky na hrubej podrážke značky Tamaris, alebo tenisky určené na každodenné nosenie s komfortným strihom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia