Kategórie
 
 
 
 
 

Sú trendy! Ale ako nosiť mokasíny?

mokasiny vedľa seba poukladane v rôznych farbách

Téma, bez ktorej by sa jeseň ani nemohla začať. OK, trendy síce sú, ale ako nosiť mokasíny?  Okrem toho nám nemožno nespomenúť, že sú zároveň extrémne pohodlné a vy ich môžete mať na nohách naozaj celý deň bez toho, aby ste riešili, čo i len štipku diskomfortu. Asi práve preto mokasíny, pôvodne považované za pánsku obuv, si získali aj ženské srdcia. Tak si to pekne zhrňme!

Ako nosiť mokasíny?

Chýba vám ten správny nápad ako dotvoriť pánsky ladený outfit? Nech sa páči, mokasíny! Obuv, ktorá je pripravená ladiť s čiernymi kostýmovými nohavicami a úplne minimalistickou oversize košeľou. Rada pre tie z vás, ktoré túžite podčiarknuť Vašu ženskosť, siahnite po výrazných odtieňoch rúžu. Najideálnejšie, ak to budú odtiene sýto červené, pretože krikľavo červená sa tento rok zaručene nosí. Ak si však netrúfate na tak výrazný prvok, môžete sa vybrať cestou doplnkov a šperkov, kde rovnako ako pri sýtosti červenej, nemusíte šetriť skromnosťou.

A že sa nedajú zladiť k elegantným šatám? Na to ani nepomyslite! Správne zvolené mokasíny, si môžete ľahko obuť aj k sukni, či biznis šatám, pretože stačí, ak im pridáte napríklad podpätok a je na svete módny look pre elegantné dámy. Tak čo, milé dámy? Ešte stále váhate a odolávate?

Pokiaľ ste však v skupine dám, ktoré si v nich úplne nenašli svoj najobľúbenejší model, alebo máte dojem, že na vás mokasíny vyzerajú trochu ťažkopádnejšie ako by ste si predstavovali a nie je to úplne Vaša šálka kávy, skúste si k nim obliecť napríklad koženú áčkovú sukňu v rovnakej farbe a uvidíte ako rýchlo zmeníte názor. Verte nám! Vaše nohy ich budú milovať!

A keď už sme pri farbách. Pre tie odvážnejšie máme skvelé správy. Pri mokasínach sa môžete naozaj vyblázniť, koľko Vám Vaša kreatívna duša dovolí. Tento rok sa to na mólach ružovie a tak skúste zažiariť a zvoliť napríklad lakované mokasíny vo fuchsiovej, alebo magenta farbe? Ale medzi rečou musíme spomenúť aj červenú, limetkovú, či levanduľovú farbu, ktoré sa tento rok nosia všade a na všetkom.

I keď musíme uznať, že lakované prevedenia budú zaručená trefa do čierneho, ak zvolíte práve jednu z ďalších farieb pre tento rok a to béžovú. Luxusne vyzerajúce, vďaka svojej nadčasovosti ľahko kombinovateľné, extrémne pohodlné. Čo viac si môže žena od topánok priať?

 

Pánske mokasíny

A potom tu máme pánov. To je tiež téma, na ktorú nesmieme v tomto článku zabudnúť, pretože tiež potrebujú vedieť ako nosiť mokasíny, kde ich nosiť a či ich vlastne vôbec nosiť. Hneď vysvetlíme!

U pánov, sú mokasíny považované na vychádzkovú obuv, no ľahko ich skombinujete aj vtedy, ak sa potrebujete hýbať v rámci dress codu business casual. Tu určite siahnite po druhoch pánskych mokasín ako sú: penny loafers (úplne základné, jednoduché a minimalistické), tassel loafers (mokasíny so strapcami) alebo horsebit loafers (doplnené o detail veľkej mosadznej pracky).

A i keď sa nám to píše ťažko, veľa z pánov si myslí, že pánske mokasíny sú obuv pre staršiu generáciu mužov a úplne na tento druh topánky zanevreli (teraz už chápete slovné spojenie: či ich vlastne nosiť).

No ak máte doma verziu muža, ktorý si k nim našiel cestu, prejdime na bod ako nosiť mokasíny. Pri pánskej verzií sa asi najčastejšie rieši otázka: S ponožkami alebo bez nich? Náš názor je jednohlasný: na sto percent s ponožkami, ak zvolíte tie správne! Nie len že tu hovoríme o hygienických dôvodoch, ale aj kombinácia slaného potu a kože nie je úplne ideálna pre životnosť topánok.

Ak ste sa rozhodli vo vašom botníku vplávať aj do týchto vôd, nezabudnite si pozrieť celú ponuku v našom internetovom obchode www.robel.sk, kde pre Vás vyberáme tie najlepšie či už pánske, alebo dámske kúsky.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia